Select Menu

Ρεκόρ χρεοκοπιών ιταλικών επιχειρήσεων προκαλεί η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών επιμελητηρίων της χώρας, κάθε ημέρα χρεοκοπούν ή κηρύττουν πτώχευση κατά μέσον όρο 36 επιχειρήσεις.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, από το 2008 μέχρι το 2012 έκλεισαν 9.000 «ιστορικές επιχειρήσεις», που λειτουργούσαν δηλαδή για πάνω από 5 δεκαετίες. Πρόκειται για το 25% του συνόλου των εταιρειών οι οποίες πτώχευσαν.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2013, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012, ρεκόρ χρεοκοπιών σημειώθηκε στις περιφέρειες της Τοσκάνης (+33%), στην νότια περιοχή της Καλαβρίας (+31%), αλλά και στην βόρεια περιφέρεια Άνω Αδίγη (+26,9%).

«Πρέπει να βρεθούν άμεσα νέες μέθοδοι για να στηριχθούν οι ιστορικές -και μη- επιχειρήσεις. Θα μπορέσουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση μόνον βοηθώντας τους νέους επιχειρηματίες που έχουν καινοτόμες ιδέες και προσπαθώντας να μην χάσουμε τον επιχειρηματικό μας πλούτο που αποκτήσαμε με τόσο κόπο» σχολίασε ο υπεύθυνος του εμπορικού επιμελητηρίου της βόρειας πόλης Μόντσα, Εντοάρντο Βάλι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ertopen

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top